top of page

Top 3 Post-Covid trouwtrends


Het zijn een lange twee jaar geweest met mondmaskers, handgels en uitgestelde huwelijksfeesten. Maar nu we eindelijk opnieuw een levendig trouwseizoen tegemoet gaan (Hoera!), is mij de laatste tijd vaak de vraag gesteld hoe het 'nieuwe normaal' eruit zou kunnen zien voor de huwelijksbranche.


Trends komen en gaan, maar je kan wel zeggen dat de wereldwijde pandemie onze aanpak voor het organiseren van een huwelijk wel behoorlijk heeft beïnvloed. Het aantal gasten, de locatie, de datum, de cateringformule,...alles hebben we moeten heroverwegen om veiligheid prioritair te stellen. De pandemie heeft bruidsparen een nieuw perspectief gegeven waardoor zij veel bewuster keuzes maken in de voorbereiding van hun grote dag. Verwacht wordt dat sommige van deze post-COVID-trends zullen blijven.


Hierbij geef ik even mijn top 3 van Post-Covid huwelijkstrends mee:

  1. Intieme bruiloften en een gecureerde gastenlijst: Vorig jaar zorgden de lockdown-beperkingen ervoor dat bruidsparen hun gastenlijst moesten inperken. Er werd meer dan ooit gekozen voor minimonies, elopements en microweddings. Koppels werden aangezet extra goed na te denken over wie ze uitnodigen. Dit is dan ook een trend die naar mijn vermoeden zal blijven. Met een kleiner aantal gasten, kunnen koppels hun budget richten op het creëren van een ware belevenis voor henzelf en hun gasten.

  2. Een nieuwe kijk op trouwkleding: Door de pandemie hebben bruidsparen hun trouwkleding langer aan de haak laten hangen. Nu er volop nieuwe trouwplannen gemaakt worden, worden er hier dus ook andere keuzes rond gemaakt. Bruiden kiezen vaker voor een minimalistische jurk die op meerdere manieren gedragen kan worden. Veelzijdigheid is key. De poofy prinsessenjurk verliest aan populariteit. Ook zijn two-piece jurken helemaal in de lift en wordt er steeds vaker gekozen voor tweedehands jurken. Het ecologische aspect wint namelijk aan aandacht. Voor een tweedehands jurk kan je bijvoorbeeld terecht bij Real Brides. Zij verkopen gedoneerde bruidsjurken aan interessante prijzen waarvan 60% van de opbrengst geschonken wordt aan vrouw ondersteunende goede doelen.

  3. Buitenlocaties: Openluchtlocaties zijn de voorbije twee jaar het meest gekozen om social distancing en bescherming tegen het virus te garanderen. Maar als ik kijk naar nieuwe aanvragen voor de komende jaren, is het duidelijk dat buitenbruiloften populair zullen blijven. Buitenlocaties geven bruidsparen vaak extra flexibiliteit om een feest te ontwerpen dat bij hun smaak en persoonlijkheid past.


Dit is natuurlijk slechts mijn top drie! Welke post-COVID trouwtrends zullen er volgens jou nog lang zijn?

Ik weet alvast welke trends ik zeker niet wil terug zien. Hopelijk kunnen we de mondmaskers dit trouwseizoen voorgoed opbergen!


Liefs,

Joyce[Foto: Jamie Neirynck)

45 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page