Vol inspiratie, overweldigd en ongeduldig

Allemaal door een facebookpost


Ik liep al even rond met het idee om iets creatiefs op te starten. Na een paar jaar mezelf naar de achtergrond te hebben geschoven (lees: 2 kleine kindjes) wou ik terug creatief bezig zijn. De passie voelen van tijdens mijn studies. De tijd compleet vergeten wanneer ik iets aan het ontwerpen of schrijven was. En toen was daar die facebookpost.


Vol inspiratie

Het begon dus allemaal met een oproep van Joyce. Ze zocht leveranciers voor een styled wedding shoot.

Verschillende toppers deden al mee:


- Rebel at heart zorgde voor een prachtige boho trouwjurk

- Moments by content leende ons de bijpassende schoenen

- Zalig Zoet bakte een verrukkelijke bruidstaart

- Saillart verzorgde de catering (Ik heb geproefd: overheerlijk)

- Maravilisa printte de bestickering voor het welkomsbord en de geloftenboekjes


Ik moet er wel bij vertellen dat ik Joyce van vroeger ken, dus voelde het veiliger om op haar post te reageren. We spraken af. Na een wijntje en wat bijgepraat te hebben, gaf ze me de figuurlijke stamp onder mijn gat. Ik deed mee! De uitnodigingen, menu’s en save the date’s gingen ontworpen worden door Concept Coco. (Zo heet mijn bedrijf ondertussen) Ik ging terug naar buiten komen met een ontwerp. Spannend! Twijfelen en terugkrabbelen was geen mogelijkheid. Joyce rekende op mij en vooral … dit voelde zo goed!


Overweldigd

Het was wel even wennen. Terug iets ontwerpen, mijn gedachten de vrije loop laten. Met 2 kleine kindjes in huis, zijn mijn gedachten net heel gestructureerd geworden. Tijdens het ontwerpen bleek Joyce haar input onmisbaar, zij had immers het totaalplaatje in haar hoofd . Steeds gaf ze haar eerlijke mening en zorgde ze voor de puntjes op de i.


Die spreekwoordelijke puntjes werden nog duidelijker op de dag van de shoot. 's Morgens belde ik nog even met Clio van drukkerij Dirix. De uitnodigingen, menu's, ... waren gedrukt, uitgesneden en lagen klaar. Nadat ik ze was gaan ophalen, reed ik naar Maison Mason. Katrien van Rooses and more was bezig met het installeren van haar ongelooflijk prachtige bloemenwolk. Een uurtje later stond alles klaar. Wauw! Beeld je in: een sprookjesachtige tafel met beige velvet stoelen van Eland, prachtig gedekt met gebroken-witte borden, elegante wijnglazen en goud bestek. Alles paste samen!


En hoe geweldig was het om stukjes van mijn ontwerp te zien terugkomen in de caketopper en de plaatsaanduidingen van Hoshii. Haar creative lasercutting was zo fijn en gedetailleerd. Magnifiek! Het lettertype dat ik gekozen had kwam ook terug op het glazen enveloppenkistje en het ringendoosje waar Oh box voor had gezorgd. Mijn ontwerpen maakten deel uit van een groter geheel, een wondermooi gestyled geheel!


Maar de shoot moest eigenlijk nog beginnen. Met z'n allen stonden we in de deuropening te gluren om al een glimp op te vangen van Isabel. De jurk, de romantische haar- en make-up stijl die Yente had gecreëerd en de sobere gouden juwelen van Elisa Lee... Alles ademde minimal boho chique uit. Ondertussen kleedde Maxim zich ook om. Weliswaar onder minder belangstelling, maar dat wou niet zeggen dat hij er niet minstens even knap uit zag in zijn lichtgrijze kostuum. Van Den Bril had niet beter kunnen kiezen. Het goud-beige van zijn das kwam ook voor in zijn corsage en het bruidsboeket. Zoals ik zei ... Joyce zorgde ervoor dat alles bij elkaar paste.Ongeduldig

Op wolkjes kwam ik die avond terug thuis. Het was een lange dag geweest. De mooie creaties en fantastische mensen die ik die dag ontmoet had, gaven me een warm gevoel. Ik kan niet wachten om aan een volgend project te beginnen!

Nu was het aftellen naar de foto’s en de video. De fotografe Jamie en David van Motionmedia liepen over van enthousiasme en beschikten over de wonderlijke gave om je direct op je gemak te laten voelen voor hun lens. Want ja, er zijn ook foto's en videofragmenten van onszelf bij. Toen ik de beelden openden en bekeek, voelde ik me trots. Dankzij de coördinatie van Joyce hadden we met zo veel verschillende mensen samen een oogverblindende setting gecreëerd waarbij alles klopte.


PS: Sylvie, ik heb mijn vriend een foto gestuurd van de ringen die ik zo mooi vond. Laat je me iets weten als hij is geweest?Fotografie: Jamie Neirynck


196 keer bekeken1 reactie

Recente blogposts

Alles weergeven