Het coronavirus: de mogelijke impact op je huwelijksdag

Het is een tijdje geleden dat ik in de pen gekropen ben. En al helemaal sinds de nieuwe website er is. Maar gezien mijn mailbox vol loopt met vragen van aanstaande bruidsparen (vooral koppels die niet met een weddingplanner werken maar mijn advies vragen), kan ik niet anders dan deze te beantwoorden op mijn blog.


Concreet

De federale regering heeft gisterenavond het nationaal rampenplan afgekondigd. Alle horeca sluit in het weekend, met inbegrip van trouwlocaties. Concreet betekent dit dat alle huwelijksfeesten die zullen plaatsvinden tussen nu en 3 april, zeker moeten worden afgelast, ongeacht hoe klein of groot ze zijn. Wat er daarna gebeurt, is nog onduidelijk.


Verzekering?

Hoewel ik een enorme voorstander ben van het nemen van de nodige verzekeringen voor tal van andere omstandigheden op je huwelijksdag, is er geen verzekering die een overmachtssituatie als deze dekt. Vorige week was ik in overleg met de verzekeringsmakelaar VZK Verheyen, dewelke gespecialiseerd is in de niche van verzekeringen voor evenementen, waaronder huwelijksfeesten. Door hen werd bevestigd dat er momenteel geen enkele verzekering in België is die de evenementiële gevolgen van het Coronavirus dekt.


Wat kunnen jullie nu zelf ondernemen?

Keep calm. De eerste stap is het contacteren van alle betrokken leveranciers om een mogelijk uitstel te bespreken. Wanneer je spreekt over uitstel en geen afstel, kan men mogelijks milder omgaan met de contractuele voorwaarden. De financiële gevolgen zullen er zijn, en al zeker voor jullie leveranciers. Maar met een beetje goodwill en begrip van alle partijen, kan er in alle sereniteit het nodige ondernomen worden.


Communication is key

Laat jullie gasten weten wat de huidige situatie is en keep them in the loop over hoe de situatie zicht vordert en wat de eventuele verdere plannen zijn. Mogelijks hebben zij ook regelingen moeten treffen voor jullie grote dag.


Jullie huwelijksdag hoort de mooiste dag van jullie leven te zijn, en it still can be! Laat de moed in elk geval niet zakken en bekijk jullie opties.


Eventuele vragen mogen onderaan deze post gesteld worden en zal ik zo snel mogelijk beantwoorden.


48 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven